דף הבית ניתוח החלפת מפרק ירך

ניתוח החלפת מפרק ירך
בגישה קדמית

ניתוח החלפת מפרק ירך

סובלים מכאבי מפרק הירך?

ניתוח החלפת מפרק ירך בגישה קדמית הוא ללא ספק המתקדם ביותר בתחום החלפות מפרקים.

אחוזי הצלחה המובטחים בניתוח זה הם גבוהים וגם תקופת ההחלמה קצרה מאד ביחס לגישות אחרות.

ד”ר כרדוש הוא אחד מהחלוצים בארץ בתחום החלפות המפרקים בגישה קדמית, והמטופלים שלו חוזרים לשגרה מלאה במהירות מרשימה.

נשמח לעמוד לשירותכם ולענות לכל שאלה או תהיה.

לקביעת פגישת ייעוץ לחצו כאן
play play video
החלפת מפרק ירך בגישה קדמית היא גישה מתקדמת וחדשנית המאפשרת החלמה מהירה יותר ומסירה הגבלות הקיימות בניתוחים בגישות שונות:
  • חתך ניתוחי קטן
  • תהליך שיקומי מהיר וללא כאבים
  • פחות נזק לרקמות הרכות
  • ללא הגבלות מיוחדות
  • שליטה באורך הרגליים
  • כמעט ללא צליעה

בעיות במפרק הירך

בעיות במפרק הירך

מדי שנה מתבצעים בישראל המון ניתוחים להחלפת מפרק ירך מסיבות שונות ומגוונות. הסיבה הנפוצה ביותר היא שחיקת סחוס ( כ- 85% מהאנשים יסבלו משחיקת סחוס בדרגות שונות עד לגיל 65), זאת לצד סיבות נוספות כמו למשל שבר, דלקת כרונית או מחלה מולדת. ישנם אמצעי טיפול שונים עבור מפרק חולה, ביניהם הטיפולים הקונבנציונליים כמו נטילת תרופות נוגדות דלקת, הזרקת סטרואידים או פיזיותרפיה. טיפולים אלו מקלים על התנועה ומסייעים לשיכוך הכאבים, אך הם אינם מרפאים את הסחוס או בולמים את השחיקה שלו. ברוב המקרים הפתרון הכירורגי מספק את המענה הטוב ביותר, עם שיעורי הצלחה הגבוהים מ- 90%.

ידוע שבגישה קדמית (Direct Anterior Approach), מעטפת השרירים של המפרק נשמרת והטראומה הנגרמת לגוף פחותה, גם יציבות המפרק שהוחלף גדלה ואפשר להימנע מהגבלות הנפוצות מניתוח רגיל של החלפת ירך (כמו ישיבה על כיסא נמוך, כרית בין הרגליים, הגבהה באסלה וכו’). בנוסף, ישנה אפשרות לשלוט באורך הרגליים, וזאת מכיוון שהמנותח שוכב על גבו בעת הניתוח. מנותח העומד בקריטריונים המתאימים, יוכל ליהנות מלפחות 15 שנה של הליכה ללא כאבים או בעיות מיוחדות.

בעיות במפרק הירך
בניתוח החלפת מפרק ירך בגישה קידמית, הגישה למפרק הינה בין השרירים וללא חיתוכם. ההחלמה המהירה מהווה יתרון משמעותי ביחס לשאר הגישות הניתוחיות. גישה זו דורשת מיומנות רבה של המנתח
lines

החלפת מפרק ירך בגישה קדמית לעומת הגישה הצידית והאחורית

ניתוח להחלפת מפרק ירך הוא הפתרון המקובל כיום לטיפול בשחיקת סחוס. הניתוח מתבצע תחת הרדמה מלאה או מקומית אפידורלית. במהלך הניתוח הרופא מגיע למפרק הפגוע דרך השרירים, על ידי יצירת חתך של כ- 10-20 ס"מ בצד הירך. את הראש הפגוע הוא מחליף בראש מלאכותי שמיוצר מקרמיקה או מקובלט-כרום. בתום הניתוח, המטופל יאושפז ובהמשך הדרך יעבור לשיקום, כאשר יכול להיות שיצטרך בהתחלה אביזרי ניידות כמו כסא גלגלים, קביים או הליכון. תהליך השיקום כולל ליווי של פיזיותרפיסט אשר ילמד אותו כיצד ללכת עם המפרק החדש ואיך להגדיל את טווח התנועה שלו.

כדי להאיץ את ההחלמה ולחסוך ממטופלים הגבלות שונות ומגוונות, החלו ליישם במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) ובבית חולים אסותא ראשל"צ ובהרצליה מדיקל סנטר, ניתוח זעיר פולשני בגישה קדמית (THA), טכניקה שבוצעה בשנת 1947 באירופה לראשונה ומאז השתכללה ללא הפסקה בהתאם לחידושים החלים בתחום הטכנולוגיה הרפואית.

בגישה הלטרלית והאחורית הפגיעה בשרירים גדולה יותר וזה יוצר הגבלות נכרות יותר לאחר הניתוח ושיקום ממושך יותר.

בגישה הקדמית אין ניתוק שרירים וגידים מעצמות הירך והאגן לכן הכאבים פחותים והשיקום מהיר יותר. לא מגבילים את המנותח בתנועות מפרק הירך לאחר הניתוח.

מי מתאים לניתוח?

• הסובלים משחיקת סחוס
• פריקה מולדת של מפרק הירך
• דלקת פרקים כרונית של מפרק הירך
• מצב לאחר שבר במפרק הירך

באילו שתלים משתמשים?

בניתוחים אנו משתמשים בשתלים של החברות המובילות בתחום: זימר וסטרייקר.
השתל  הדומה למפרק הירך הטבעי בנוי מטיטניום ומנקבוביות בחלקו החיצוני המיועדות להיצמד לדפנות העצם, הן מעודדות את הצמיחה שלו ומאפשרות לו לשמש בסופו של דבר לחלק אינטגרלי ממנה. את השתל מרכיבים החלק הפנימי של העצם והוא משמש כמתווך בין העצם עצמה למשטח ההחלקה המורכב מראש קרמי עשוי לרוב מפוליאתילין או משטח קרמי באצטבלום.

שלבים בניתוח החלפת מפרק ירך

• פגישת ייעוץ עם הרופא המנתח. החלטה לגבי ביצוע הניתוח וקבלת כל המידע הדרוש
• פגישת טרום-ניתוח עם הרופא המרדים ורופא מצוות המנתחים
• הדרכה קבוצתית ע"י אחות, עובדת סוציאלית ופיזיותרפיסטית
• יום הניתוח (כ-2-3 ימי אשפוז עד לשחרור)
• ביקורת ראשונה (כשבועיים לאחר הניתוח)
• ביקורת שניה (כשלושה חודשים לאחר הניתוח)

מה עושים בתהליך ניתוח החלפת ירך?

החתך הניתוחי עובר בין השרירים בקדמת החלק הלטרלי של הירך. לאחר הזזת השרירים מגיע המנתח אל קופסית המפרק. הקופסית נפתחת והראש השחיקתי מתגלה, מנוסר בצוואר ומוצא ממקומו. הסחוס באזור המחבט משויף, ואל המחבט מוצמד המשתל המלאכותי המתכתי שלחלקו הפנימי מוחדרת כיפה של קרמיקה או פוליאתילן דחוס שעבר טיפול מיוחד. לאחר מכן מגלים את החלק המקורב של הירך.
לאחר שיוף מוח העצם מוחדר משתל מלאכותי של הירך, שעשוי מסגסוגת טיטניום ולראשו מוצמד ראש קרמי או מתכתי. סגירת הפצע הניתוחי נעשית בקלות מאחר ולא חותכים את השרירים אלא עוברים ביניהם. בסיום הניתוח מושארת צינורית המנקזת דם לשקית צמודה לפצע הניתוח.

הצצה בלעדית למהלך ניתוח מפרק ירך דו צדדי

play play video

 

מכתבי המלצה

נגישות
צור קשר